Ferdighus forenkler

Ferdighus forenkler boligdrømmen!

Er du på jakt etter en ny bolig? Drømmer du om å finne det perfekte familiehuset? Da er ferdighus noe for deg. Du har sikkert hørt betegnelsen før, men ikke forstått helt hva det innebærer. De fleste husleverandørene bruker betegnelsen til å beskrive et hus som allerede er ferdig utviklet av fabrikanten, det vil si at huset er ferdig tegnet og beregnet, eller at det er ferdigbygde seksjoner som allerede er montert på byggeplassen.

Nå tenker du sikkert at hvis alt allerede er planlagt, så har ikke du noen meninger å komme med angående hvordan huset ditt skal bli. Men det stemmer ikke, dette skal bli til ditt nye hjem, så om du vil kan du faktisk komme med endringer på ganske mye. Dine ønsker må selvfølgelig virke teknisk sett, og da er det ingenting i veien for at de faktisk kan bli realisert.

Malingsklart hus

De fleste husleverandørene skiller mellom «malingsklare» og «nøkkelferdige» hus. Med et malingsklart hus må du vite at du må sette av en del tid. Det som normalt vis ikke følger med av kontrakten, og som det kan forekomme en ekstra betaling for, er deler av leveransen. Slikt som både innvendig og utvendig maling, gulvlegging, fliser på bad, badekar, peis, hvitevarer og lignende. Utvendige trapper eller rekkverk er heller ikke inkludert.

Det som følger med i kontrakten er de elektriske punktene som er nødvendige, kjøkkeninnredningen, garderobeskap, toalett og servant på badet, trapper som er plassert inne, ventilasjon, innvendige rør og elektrikerarbeid. Noen ganger må du selv sørge for tomt, grave- og grunnarbeid hvis ikke noe annet er spesifisert eller avtalt. Men som oftest er det inkludert i prisen at huset leveres grunnet og med en forsikring for hele byggeperioden.

Nøkkelferdig hus

Et nøkkelferdig hus er alternativet for deg som vil ha det meste klart for å flytte inn. Der hvor det meste av det innvendige arbeidet og det fastmonterte inventaret allerede følger med. Med dette alternativet trenger du ikke ha så mye ansvar for hvordan byggeprosessen går. Du velger at husleverandøren skal ta seg av byggesøknaden, oppføring av huset, sørge for at alle forsikringer er i orden og kontakte underleverandører.

Å selv ta seg av alt dette papirarbeidet kan virke ganske krevende, spesielt hvis du gjennomfører prosjektet med en hektisk hverdag med jobb og familie ved siden av. Derfor er det greit å bare levere dette papirarbeidet til firmaet. De vil så klart ta betalt for dette arbeidet som du egentlig kunne ha gjort selv. Men de fleste synes at prisen er liten når de tar i betraktning mengden av arbeid de kan spare.

Mer kontroll over prisen

Den største fordelen er at prisen for ferdighus er mer forutsigbar, og det er som oftest et rimeligere alternativ for å få din drømmebolig. Med et ferdighus vil du raskere få en pris, noe som fører til at du kan planlegge og se hvordan det passer inn i budsjettet ditt. Å ha økonomien under kontroll er et veldig viktig punkt i prosessen det er å kjøpe seg en bolig.

Men siden ferdighuset tilbyr en god del muligheter til endringer på løsninger, kan prisen for den modellen av huset du til slutt bestemmer deg for å kjøpe, bli mindre enn det originale huset. Prisen avhenger nemlig både av de materialene og løsningene du vil ha i huset ditt. Du vil så klart kunne få hjelp til å lage et budsjett, slik at du føler deg trygg i dette nye spennende prosjektet.

Kortere byggeprosess

En annen fordel med et ferdighus, er at siden det meste allerede er prosjektert, vil byggeprosessen være kortere og mer oversiktlig enn ved å starte bygging av bolig fra bunnen av. Husleverandøren vil ha kontroll på uforutsette hendelser som kan forekomme. Det er også en mye enklere prosess å finne fram til gode løsninger hvis det er noe du vil endre på ved huset, siden arbeidstegningene allerede er gjort ferdig.

Start jakten på din nye bolig

Med ferdighus er byggeprosessen kortere og prisen rimeligere. Det finnes mange alternativer på husene, fra herskapelig preg til moderne design. Vil du ha skråtak, balkong, tre etasjer, eller stor terrasse? Mulighetene er uendelige, og du vil helt klart finne din drømmebolig, og hvis ikke kan du alltids skreddersy den. Du står ikke alene med dette prosjektet – fagfolk vil gi deg råd og veiledning hele veien slik at du endelig kan flytte inn i ditt perfekte hjem!

Leave a Reply