Verktøykassen

Dette bør du ha i verktøykassen!

De aller fleste vil nok eie en verktøykasse i løpet av livet. Til stadighet dukker det opp ulike ting å gjøre i hjemmet, som ofte krever verktøy av ulike slag. Alt fra å henge bilder opp på veggen og montere et møbel, til å fikse på noe som er ødelagt. Det er veldig praktisk å samle de nødvendige verktøyene i en kasse, slik at du enkelt kan ha system og finne fram de ulike verktøyene på en lettvint måte. En annen fordel med en verktøykasse er at den er bærbar. Dette gjør at du sparer tid og krefter på å lete deg fram til verktøyene. Du har nok høyst sannsynlig kjent på frustrasjonen ved å ikke finne det verktøyet du trenger.

Innholdet i en verktøykasse varierer veldig fra eier til eier. Hvis du kjenner deg nokså lite kjent med verktøy, så er nok innholdet mye mindre enn til en som er profesjonell. Uansett hvor lite eller godt kjent du er med verktøy, så vil det være enkelte verktøy alle bør ha. Rett og slett for å klare seg i det daglige. De aller fleste har nok kjent på frustrasjonen over å ikke finne det verktøyet som trengs der og da. Eksempelvis er du avhengig av en hammer for å spikre opp en spiker på veggen, og en tommestokk for å måle nøyaktig. Noen ganger er det noe som må sages, så en liten håndholdt sag er heller aldri dumt å ha.

Alt trenger ikke koste så mye heller

Det er selvfølgelig litt avhengig av hva du skal jobbe med i hjemmet, men de fleste har vel hammer og sånne ting liggende, og noen skrutrekkere kanskje. Men alle har ikke driller og boremaskiner – bare et fåtall har dette på plass i kassen. Det trenger ikke være så avansert verktøy heller, det vil si slikt som de profesjonelle har. Det er nok med en billig drill for å gjøre jobben, skru sammen et skap eller hva du nå skal bruke drillen til. Noen ganger er bare et vanlig skrujern det som trengs. Det er individuelt hva du jobber med og hva du har behov for, men det finnes veldig mye fint verktøy til en billig penge. Løp og kjøp!

Det bor en hobbysnekker i oss alle

På TV er det fine programmer om snekkere som hjelper stakkars mennesker som har startet med prosjekter de ikke klarer å fullføre. Om du har en eldre bolig som trenger oppussing, så start i det små og ta én ting av gangen. Få deg litt verktøy i kassen, så er det ikke alltid så vanskelig som det ser ut. Det er bare å prøve seg fram litt, og sliter du med å løse et problem, så er det jo mange fine måter å få litt hjelp. Søk litt på nettet for eksempel, eller kanskje du kan spørre byggevarehandelen når du er innom og skal handle inn materialer. Bruk sunn fornuft og ikke hast av sted. Du skal se at det blir et kjempebra resultat til slutt!

Har jeg egentlig bruk for en verktøykasse?

Se for deg en fredagskveld etter jobb, helgen er kommet du skal benke deg foran TV og slappe av etter en hard uke. Så blåser parabolantennen ut av posisjon. Hva skal du gjøre nå? Har du oversikt over hvor skiftenøkkelen og skrutrekkerne ligger? Må du ringe naboen hver gang det skjer noe, eller kanskje din far som klager like mye hver gang? Da er det greit å ha en liten verktøykasse liggende under en hylle i boden. Der har du kontroll på tingene dine, alt er samlet på ett sted, og du slipper å lete hver gang det skjer noe. Jobben gjøres på kort tid og alle er fornøyd. Klart du har bruk for en verktøykasse!

Kom deg av gårde og fyll opp verktøykassen!

Ikke utsett det du har hatt planer om så lenge. Den lille plattingen du hadde tenkt å lage sist sommer, eller rekkverket som trenger ny bordkledning. Tar det lang tid hver gang du skal gjøre noe hjemme? Kom deg av gårde, og skaff deg en verktøykasse om du ikke allerede har en i garasjen. Det er alltid moro med litt nytt verktøy. Plutselig får du gjort unna mange ting i hjemmet, ting som kona maser om kanskje. Før du aner det så smiler kona og naboen står misunnelig og håper han blir like flink som deg å snekre. En verktøykasse er noe alle bør ha stående – gjerne en med litt assortert utvalg slik at du rekker over det meste.

 

 

Leave a Reply